Snart får vi se hundar i våra skolor

I Örkelljunga har man lagt ett förslag som en motion till kommunfullmäktige om att utreda verksamhet med sociala tjänstehundar i olika former inom vård och skola.

Blir det verklighet så kan vi snart se jobbande hundar i skolorna, det har redan en längre tid funnits hundar som lyssnar på barn som läser högt. Man har i studier i USA sett att hundar påverkar barnets inlärningsförmåga positivt.

Och alla ni med pekpinnar om allergier kan tänka om, det är faktiskt en väldigt liten del av befolkningen som lider av hundallergi. Enligt Magnus Wickman, professor, astma och allergi Sachsska Barnsjukhuset, Södersjukhuset, leder allergisjukas besvär ofta till konflikter i samhället då dessa personer är extra miljökänsliga. Allergitestpositivitet mot hund förekommer hos cirka 15 procent av befolkningen, men bara hälften av dessa kan förväntas reagera på pälsdjur och av dessa som reagerar är det bara 5-10% som kan förväntas reagera med svåra symtom, det vill säga mindre än 1% av befolkningen.

Vill se hundar i skolor och vårdDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.