Just nu går det akut diarré i GBG med omnejd

Just nu går det diarré bland hundar i Göteborgs området, en del hundar har behandlats hos veterinär andra klarar sig med behandling i hemmet.

Vid tillfälliga och lindriga besvär kan du sätta in skonkost några dagar. Håll hunden under uppsikt så att den får i sig vätska regelbundet. Ge små portioner mat spridda under dygnet, ca 1 tesked till 1 matsked ca 6 gånger dagligen beroende på din hunds storlek. Ge gärna färdigt dietfoder såsom  i/d foder eller så kan du koka ris och ge det tillsammans med kokt fisk.

Du kan också ge hunden något preparat som hjälper till att återställa bakteriebalansen i magtarmkanalen – exempel på sådana preparat är bl a Canikur, Pro-kolin och Diarsanyl. (Finns att köpa hos veterinär och på apotek).

OM hunden är slö och trött – sök veterinärhjälp!Notis | Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.