Din hund kan vara en klimatbov

Klimatmötet i Paris pågår just nu och fokus ligger på att vi måste minska våra koldioxidutsläpp. Det är mycket vi människor gör som påverkar klimatet. Kor rapar ut metan, men hur är det med våra sällskapsdjur, hunden och katten? 

För några år sedan släppte två forskare från Nya Zeeland en bok där de hade kommit fram till att våra husdjur påverkar klimatet mer än bilar. De tog reda på hur mycket koldioxidutsläpp som sker vid tillverkan av djurfoder och jämförde det med olika bilars utsläpp. De kom fram till att en medelstor hund har nästan dubbelt så stort avtryck på klimatet än en bil, skriver Sveriges radio

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.