EU-parlamentet vill att alla EU-länder ska införa obligatorisk märkning av hundvalpar

datamars

Illegal handel med husdjur som hundar och katter har blivit en lukrativ bransch som uppskattas omsätta uppemot fem miljarder kronor per år. Nu vill EU lagstifta om att varje land ska vara skyldigt att upprätta register över alla djur så det ska bli möjligt att spåra deras ursprung, skriver SVT.

Dog News har tidigare skrivit om att smugglarna tjänar miljoner på smuggling av valpar, det rör sig om riktigt stor pengar. Hundvalpar förs in från valpfabriker där valparna levt under fruktansvärda förhållanden. Smugglarna försöker ta in valpar som inte bär något chip, för att sedan chipmärka dem i Sverige och på så vis få det att se ut som om valpen vore född i Sverige, allt för att vilseleda köparen och myndigheterna.

Nu vill EU-parlamentet att alla EU-länder ska införa obligatorisk märkning, som redan är ett krav i bland andra Belgien och Sverige.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på EU-parlamentet vill att alla EU-länder ska införa obligatorisk märkning av hundvalpar

  1. Lotta Jidegren skriver:

    Så superbra!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.