VARNING alla hundägare

varningpittbull

En incident på en buss i Värmdö höll på att sluta illa när en liten hund attackerades. Nu vill ägaren varna andra hundägare, genom att sända en insändare till nvp.se

Denna best är stor och vit med svarta markeringar/fläckar.
Ser ni skymten av den – var försiktig, gå långt ifrån! Hunden bör avlivas och ägaren måste lära sig vad som gäller med dylika ”rovdjur”  innan man tar dem till sig.

Dogo.jpg

Kan det ha varit en Dogo Argentiono och inte en pitbull? Här kommer bild på vår dogo Argentino
Han går av säkerhetsskäl alltid med dubbla koppel Hälsningar Camilla

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebDOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

7 svar på VARNING alla hundägare

 1. Camilla Berthage skriver:

  Tyvärr låter detta som en dogo Argentino alt en amerikansk bulldog.
  Detta är INGEN bra reklam för oss som är seriösa med våra argentinare
  En sådan ägare bör inte ha en sådan här typ av hund då hon ej fattat vad hon har och således inte tar sitt ägaransvar på allvar
  Jag hoppas innerligt att denna person åker dit o får stå till svars för sitt agerande
  En normal hundägare hade uppgett sitt namn och betalat för skador som ens hund orsakat
  Mvh Camilla en dogo Argentino ägare

 2. Mattias skriver:

  Beklagligt. Men genom att skuldbelägga den andra hunden tappar du lite i trovärdighet. Om din berättelse stämmer så är det ju 100% den andra hundägarens fel eller den som skulle haft tillsyn över den andra hunden vid tillfällets fel. Hur kan du veta att det var en ”pitbullterrier”? Du skriver, att du hörde din ”hund skrek” så du hade alltså inte full uppsyn över din egen hund och lät den andra hunden smyga fram till din på bussen? Det är löjligt att du ger råd om att hunden bör avlivas! Det är ju främst ägaren det verkar vara fel på tycker jag! Men jag beklagar verkligen vad som hände dig och din vovve. Tror ej eller den andra hunden ville döda din hund, hade den velat det hade den nog gjort det! Men för dåligt att den andra hundföraren beter sig så här!!

 3. Stephanie skriver:

  Beklaglig händelse och förstår att man blir både rädd och arg!
  Måste ändå påpeka att någon häxjakt på stora vita hundar är fruktansvärt och fullständigt onödigt! Det är ägaren man ska ha tag på och inte skuldbelägga hunden. Att hon hade dålig attityd efter olyckan är endast hennes fel inte hundens! Hur det hela gick till framgår inte och man bör kanske ta ett steg tillbaka innan man skriver att hunden ska avlivas då man inte vet vad som hände. Enligt lag så ska båda ha uppsikt på sin hund och hon är skyldig till ersättning för veterinärkostnader osv. Dock så görs en utredning för att se om det var tillfället som gjorde det eller om hunden har farligt beteende.
  Oavsett så handlar det om en dålig ägare inte ett ras problem eller stora hundars problem!!
  Inte för att vara den som är den men alla hundar är rovdjur så lägg inte det på varken ras, storlek eller individ!

 4. Veronica Nilsson skriver:

  Fortfarande inte hundens fel utan ägarens. Hunden bör för ses med munkorg eller komma till en annan ägare. Och sluta skyll allting på Pittbull när det inte är den rasen ens. Förmodar att det är en Boxer eller Dogo Argentino.

 5. Granat skriver:

  Ett par år sen. En vit stor hund med stora svarta fläckar. Som en ko. Kom lös. En äldre karl var långt efter. Han kom fram. Jag försökte snacka med den men den hoppade på min taxs rygg sjukhus. Tabletter pencillin en vecka och 1000kr

 6. Rebecka skriver:

  Rovdjur? Katter är också rovdjur. En katt kan (och har) ihjäl andra katter. Ska vi då avliva en sådan katt? Vad sägs om att lägga ansvar på ägaren? Förstår inte grejen med ge sig på en viss typ av hund.

  Här i min stad (Halmstad) har vi minst två argentinos, den ena betydligt mer lydig än den andra, men ingen av dem är vad jag vet farliga. Träffade de som valpar.

  Det är dock ingen nyhet eller ovanlighet att vissa (macho-snubbar?) skaffar argentino, rottweiler och liknande hundar för spela tuff. Det här är givetvis problematiskt eftersom de troligen saknar både intresse och förståelse för äga en hund, ännu mindre dessa hundtyper. Kanske är samma för denna ägarinna.

  Jag hade, till skillnad från författaren av texten, blivit ursinnig om något bitit min hund (han är då ingen liten chihuahua) och jag hade inte låtit ägaren lämna platsen. Jag hade tagit upp mobil, fotat ägaren, gjort väsen ifrån mig, bett någon tillkalla Polis etc. Man ska givetvis inte acceptera det eller låta ägaren gå hånleende ifrån. Nu kanske ägare av småhundar är rädda för större hundar men jag är det inte, och det krävs en annan kaliber för att en hund faktiskt ska attackera en människa. Använder man rätt tonläge och inte agera hotfullt, så ska de gå fint (syftar här om man är rädd för ta tag i hundägaren pga. dess hund).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.