Tillsammans för ett friskare liv utan bröstcancer

cancer

Evidensia kollar knölen

Evidensia Djursjukvård har deltagit i kampanjen mot bröstcancer. Under oktober månad har Evidensia sålt rosa produkter där 10 % av försäljningssumman har skänkts till förmån för bröstcancerforskningen. På flera djursjukhus och djurkliniker har kampanjen Kolla knölen varit välkommen av djurägare. Kolla knölen har inneburit gratis undersökning av oidentifierade svullnader, utväxter och hudförändringar.

Bästa sättet att spara tid är att använda den!

Utvecklingen går snabbt, behandlingsmetoderna blir bättre och vi botar fler cancerpatienter idag än någonsin. Tillsammans gör vi det bästa arbetet. Om vi med djurägare kan upptäcka tumörer så tidigt som möjligt kan vi rädda ännu fler liv.

En studie visar att ca 45 % av alla hundar över 10 år dör av cancer. Bland hundar drabbas drygt 25 procent av alla tikar av juvertumörer. Cancer slår lika skoningslöst mot både djur och människor. Allt fler hundar och katter får juvertumörer. Det är hondjur som drabbas mest och därför uppmanar vi ägare att regelbundet undersöka sina djur. Upptäcks en knöl eller misstanke om cancer bör de höra av sig till veterinär.

-Vi är generellt duktiga på att ta cytologi prover för att ta reda på om knölar och förändringar i juver är tumörer, vilken typ av cancer det gäller och om kirurgi eller annan behandling är aktuell, säger Annika Tranaeus Rowe Verksamhetsansvarig EVMF, leg. vet. samt specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.

Undersök din hund regelbundet!

Sjukdomstecken:

  • Onormal svullnad som växer och inte försvinner
  • Knöl i armhåla eller ljumskar
  • Hårt och förstorat juver
  • Vätska eller blod från spene
  • Rodnad av juver
  • Sår vid juver som inte vill läka
  • Ojämnheter i juver

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.