Smugglade in fyra veckor gammal hundvalp

chihuahua-621112_960_720

En kvinna i 30-års åldern från Borås är misstänkt för smuggleri och djurplågeri, hon skall ha smugglat in en fyra veckor gammal hundvalp till Borås från ett annat land. 

Händelsen skedde i november år 2016 och valpen skall bara ha varit fyra veckor gammal, då den togs från sin mamma och smugglades in till Sverige. Hundvalpen blev sjuk och väldigt mager och skall ha avlidit på grund av det. Kvinnan nekar till brott.

Enligt Jordbruksverkets regler får inte en valp skiljas från sin mamma innan den är åtta veckor gammal. Du får inte skilja hundvalpar från modern annat än tillfälligt så länge de behöver hennes mjölk och omvårdnad och över huvud taget inte förrän de är åtta veckor. Valparna får heller inte lämna uppfödaren innan de är åtta veckor om inte det finns särskilda skäl.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg



Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.