Premiär för podden Hundcoachen med Fredrik Steen

Vilken hundras passar mig bäst, hur arbetar polishundar och vad ska jag tänka på när valpen kommer hem? Det är några av ämnena som avhandlas i det nya poddradioprogrammet Hundcoachen, som leds av Fredrik Steen.

Intresset för hundar ökar, liksom antalet poddradiolyssnare. Från och med idag och varannan vecka framöver släpps ett nytt avsnitt av podden Hundcoachen där aktuella och intressanta ämnen lyfts. Programmet leds av den välkända hundcoachen Fredrik Steen som bjuder in experter till programmen. Fakta varieras med lyssnarfrågor och checklistor.

– Det är härligt att ha hund! Med ett intressant innehåll vill vi förmedla kunskap som förhoppningsvis ger många skadefria och roliga år tillsammans med hundar, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef Sällskapsdjur hos Agria Djurförsäkring, som står bakom satsningen på podden.

Det första avsnittet handlar om vad man ska tänka på när man väljer hundras, och hur man bäst tar hand om en valp. Dessutom levereras en rad värdefulla råd inför hundköpet av Fredrik Steen och hans bisittare Hans Rosenberg från Svenska Kennelklubben.

–  En hund är en familjemedlem, och att skaffa hund innebär att inleda en relation som förhoppningsvis kommer att vara i 10-15 år framöver. Då är det viktigt att tänka efter före för att få många lyckliga år tillsammans, säger Fredrik Steen, som skrivit flera böcker i ämnet och regelbundet ger tips och goda råd till hundägare i radio och tv.

Podden Hundcoachen finns att ladda ner från iTunes och ilikeradio.se. Det första avsnittet släpps den 20 april. Därefter släpps ett avsnitt varannan vecka fram till sommaren. Lagom till hösten är Hundcoachen tillbaka med ytterligare fem avsnitt.  Lyssna på podden här.

Vårens teman i Hundcoachen:

Avsnitt 1 Köpa hund
Avsnitt 2 Att bli med valp
Avsnitt 3 Vardagsproblem
Avsnitt 4 Polishunden
Avsnitt 5 Sommarprat och sommarfaror

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.