ICA hyllas för hundparkering MEN bilen är en dålig förvaringsplats för hunden

ICA Kvantum-butiken i Tidaholm har inför hundparkeringar på den delen av parkeringsplatsen som oftast ligger i skuggan dagtid, butiken hyllas på internet MEN bilen är en mycket dålig förvaringsplats för hundar.

20 minuter. Längre tid behövs inte för att din hund ska bli för varm om den sitter i bilen. Och tänk på att solen värmer bilen snabbt även en kall dag.

Länsstyrelsens beräkningar visar att om yttertemperaturen är 14 grader och bilen står i skugga så blir det snabbt hela 19 grader i bilen. Står bilen i solen vid lunchtid och yttertemperaturen är 22 grader så blir temperaturen i bilen snabbt helt 62 grader.

Redan efter 20 till 50 minuter i en varm bil kan din hund bli påverkad av värmen. Anledningen är att hunden svettas genom pälsen och har svårt att reglera temperaturen om det blir för varmt. Det kraftiga flåsandet betyder att hunden får svårt att syresätta sig och riskerar att förlora mycket vatten. Redan vid en kroppstemperatur på 42-43 grader kan en försvarslös hund bli medvetslös och dö.

Klockslag Temp ute (°C) Väderlek Temp i bilen (°C)
08.30 +14 Skugga +19
09.30 +18 Skugga +38
10.30 +20 Växlande +47
11.10 +20 Sol +57
12.00 +23 Sol +62
13.30 +22 Sol +85

Bilen är en olämplig förvaringsplats

Bilen är av flera skäl ett mycket olämpligt förvaringsutrymme för hundar. Våra bilar blir snabbt varma under sommaren – och hundar är dåliga på att svettas. För att kyla ner sig börjar hunden ändra ställning, flåsa och sno runt i jakten på skugga och svalka.

Med ett kraftigt flåsande – snabb och grund andhämtning – kan hunden få svårt att syresätta sig och riskerar förlora mycket vatten. När omgivningens temperatur ökar snabbare än vad hunden har möjlighet att kompensera stiger också djurets kroppstemperatur. Vid 42-43 grader kan det försvarslösa hunden bli medvetslös och dö.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.