Den verkliga faran för människan med fästingmedlet Bravecto

Det skrivs mycket om biverkningar av fästingpreparatet Bravecto – den största biverkan och nackdel som vi ser det är att fästingarna inte sätter sig på hunden utan kryper runt i huset och sätter sig på oss människor 🙁

Senast igår plockade jag en fästing från mig själv som jag hittade då jag duschade. Faran att själva smittas av Borrelia eller TBE ser jag som mycket allvarligare än om hunden smittas.

Det finns inget botemedel mot TBE, enbart vaccin och detta måste tas i 5 doser för att vara helt säkert. Borrelia är en fästingburen bakterieinfektion som du kan få av ett fästingbett. Det går dock inte att vaccinera sig mot borrelia men den kan behandlas med antibiotika.

Det sägs att Bravecto fungerar på fästingen först då den biter sig fast i hunden, men vi kan se på de 8 hundar v behandlat, att ingen av dem fått ett enda fästingbett efter att behandlingen börjat. Fästingarna kryper enbart i pälsen på hundarna och de levande fästingar vi inte ser och plockar bort hamnar i vårt hus, vår säng eller i andra möbler där hundarna vistas.

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.