Hundägare protesterade vid Kinas konsulat i Göteborg

protest.jpg

Ca hundra hundar och ägare protesterade utanför Kinas konsulat i Göteborg under lördagen, en demonstration mot den hemska hanteringen av hundar i Kina och mot den gigantisk hundköttsmarknad i Yulin som börjar den 21 juni.

protest2.jpg

Tiotusentals hundar slaktas och äts under festivalen, husdjur stjäls och skräckslagna stängs de in i små burar för att vänta på döden.

yulin2

Tusentals hundar kokas och flås levande efter att ha levt under de mest vidriga förhållanden. Det finns en utbredd tro i Kina och på många andra håll i Asien att hundköttet smakar bättre av all adrenalin hundarna utsöndrar på grund av skräcken de sista 24 timmarna innan de slaktas.

protest3.jpg

Vi har som väntat inte fått någon reaktion inifrån konsulatet trots att vi vet att det finns folk där inne. Men många har fotograferat och filmat oss och tagit del av vår information, faktiskt också några kinesiska turister, skriver Gt.

DOG NEWS har pratat med Maria Edelton, en av personerna bakom protesten, Maria berättar att det var ett 3 dagars event.
protest4.jpg
Dag 1 fredag – NoseWork Pay and play  – där intäkterna gick till 2 utvalda hjältar i kampen mot hundköttsmarknaden .
Marc Ching – Animal Hope and wellness organisation www.animalhopeandwellness.org och den adra var den fantastiska Michael Chour som bygger ett shelter i Thailand och åker över till Cambodja och räddar hundar från slakt där.
Maria Edelton, Linda Johansson och Lotta Castell, alla SNWK domare hade ställt iordning massor med olika sökområden med olika svårighetsgrad och deltagarna kunde köpa biljett till de sök de önskade   ( bifogade även bild på dessa tre)
Dag 2 Lördag -Protestmarsch / Hundpromenad .
Vi startade och avslutade promenaden på Grönsakstorget 1 utanför Kinas konsulat. Sedan promenerade vi via Kungsgatan till Bältesspännarparken och upp på avenyn och tillbaka. Drygt 100 hundar med förare var på plats.
Dag 3 Söndag– Öppethus på Hundskolan med olika aktiviteter.  Fika försäljning, Hundfotografering mm och alla intäkter gick till insamlingen.
Den duktiga Hundfotografen Catarina Edén fotograferade hela 31 hundar denna da.
Totalt fick de in nästan 14 000:- som vi nu skickat vidare till våra två utvalda mottagare.
protest5.jpg
Deras devis har varit  ” Ingen kan göra allt , men alla kan göra något”
De planerar att fortsätta kämpa tills länderna i Asien antar djurrättsliga regler och förbjuder tortyr, slakt och ätande av hund.

 

DU SOM VILL HJÄLPA TILL

Det finns ett flertal stora organisationer som arbetar aktivt och ideellt mot hundplågeriet. Du som vill hjälpa till med att donera pengar eller bara sprida information kan lätt hitta information via nätet. Här är några exempel som demonstranterna i Göteborg förordar (varning för starka bilder också på dessa länkar):

https://animalhopeandwellness.org/

http://www.notodogmeat.com/

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundägare protesterade vid Kinas konsulat i Göteborg

  1. Maria Edelton skriver:

    I was the organiser of the demonstration. Contact me on Facebook or by mail if you want pictures!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.