Hundstallet ställer in Öppet hus pga hotbild och skottlossning

Skottlossning, misshandel och hot mot personal. Det har blivit en del av verkligheten för Hundstallets anställda i Stockholm. Hundstallet ställer in öppet hus på grund av hotbilden. Personer har slagit ner personalen med kedjor för att få tillbaka sin hund.

På hemsidan skriver Hundstallet: Vi måste tyvärr meddela att vårt planerade Öppet hus på Hundstallet den 9 september, är inställt. Hundstallet hjälper hundar i nöd och får ofta in hundar via polisen. Detta medför att det alltid finns en viss hotbild mot Hundstallet. Just nu har vi dock en ökad hotbild mot verksamheten. Med hänsyn till personal, volontärer, besökare och hundar väljer vi därför att ställa in vårt kommande Öppet hus.

Till Hundstallet i Stockholm kommer hundar som behöver tas om hand. Det kan röra sig om hundar som övergivits eller vars ägare på grund av ålder eller sjukdom inte kan ta hand om den. Men det finns också hundar som kommit hit efter beslut av polis och länsstyrelsen att ägaren inte är lämplig att ta hand om den på grund av att de vanvårdats eller utsatts för djurplågeri. För personalen på Hundstallet kan vardagen bli väldigt hotfullt, då ägare som fått sin hund omhändertagen kommer för att ta tillbaka den, skriver Expressen.

På samma vis som vårdpersonal på sjukhusen utsätts för hot från anhöriga till kriminella som vårdas på sjukhus för skottskador utsätts också Hundstallets personal för hot och våld. I Stockholm gick ett 40-tal personer in på sjukhuset, vandaliserade och till och med slogs med polisen. Men det är ingen unik händelse, liknande har inträffat på flera sjukhus i städer runtom i landet efter skottlossningar bland kriminella.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundstallet ställer in Öppet hus pga hotbild och skottlossning

 1. yorkielove skriver:

  Mycket tragiskt att Hundstallets personal drabbas!
  Tyvärr är det dock så att de djur, som Länsstyrelsernas djurskyddshandläggare omhändertar djur av andra anledningar än att djuren är misskötta.
  Dessutom förekommer det att även djurägare blir hotade och till och med misshandlade av djurskyddet eller polis i samband med att deras djur omhändertas.
  Detta talas det tyst om, eftersom människor utgår ifrån att om djur omhändertas, måste det bero på att djurägaren misskött sina djur, vilket alltså ofta inte stämmer.
  Detta gör det förstås inte befogat att vara våldsam mot omhändertagandepersonal, men jag kan förstå att djurägare kan bli desperata, när deras djur faktiskt ibland stjäls av Länsstyrelserna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.