Hundarna som tjänar mera pengar än du själv under en hel livstid

Chloe the mini Frenchie, som bara är hälften så stor som en vanlig fransk bulldogg, har en trogen skara följare på 175 000 personer.

Möt hundarna som har reklamkontrakt värda miljoner och vars stjärnglans i sociala medier gör husse och matte rika.

Sociala medier har gett upphov till en ny typ av yrkesgrupp. De som endast via att exponera sig själv på bild med en produkt via sitt eget konto kan få in reklampengar. Här är det hundarna som tjänar storkovan på sociala medier.

Sexåriga Manny the Frenchie är den mest följda franska bulldoggen på Instagram, med mer än en miljon följare.

Hur mycket pengar det handlar om beror på hur många följare hunden har, hur interaktionen med följarna ser ut och vad som ingår i avtalet med företaget. Men det handlar om stora pengar, enligt Loni Edwards, som själv äger hunden Chloe och även driver Edwards’ Dog Agency, en PR-byrå som endast är inriktad på hundar, skriver Metro.

Generellt kan de som har några hundra tusen följare tjäna ca 30 – 50 000 kronor per sponsrat inlägg, och de med en miljon följare tjänar 100 000 till 150 000 kronor per sponsrat inlägg, säger han till sajten Mashable.

Hunden Toast fick ett nytt hem, men tvingades samtidigt ta bort flera tänder som ruttnat i munnen efter de tidigare ägarnas vanskötsel. Det gör att Toasts tunga alltid hänger ut, vilket gått hem hos följarna. Ägaren har en bakgrund inom PR och började med att skicka bilder på hunden i olika outfits till magasin.

Dog News skrev den 8 augusti 2013 Exklusiv intervju med Sveriges kändishund Boss , Europas största instagramdjur, Boss har 158 000 som följer honom på instagram HÄR. 

Boss marknadsförs av ägaren Olof Nilsson. Boss har synts på reklambilder inte bara för hundmat, utan även för exempelvis företaget Happy Socks.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.