Hund skrämde två ryttare – döms till böter och koppeltvång

Den 18 april i år mötte två ryttare en okopplad hund på Jungfrusundsåsen. En av hästarna blev så skrämd av hunden att den föll i sken. Hästen krockade med ett träd och blev så svårt skadad att den avlivades på platsen. Nu döms hundägaren till böter och koppeltvång.

Åklagaren dömer hundägaren till brott mot tillsynslagen då hunden var okopplad, eftersom det var under perioden mellan 1 mars och 20 augusti då vilda djur får sina ungar och hundar skall hållas i koppel eller under sådan uppsyn som om de är kopplade. Hundägaren kommer också få ett föreläggande om koppeltvång från polismyndigheten,skriver Stockholmdirekt.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.