Nästan 30% av de som har djurförbud har djur trots allt

Nästan 30% av de djurplågare som fått djurförbud hade djur iallafall visar en kontroll gjord ifjol. 92 personer av 276 personer som kontrollerades bröt sitt djurförbud ifjol.  Länsstyrelsen i Stockholms län har inte kunnat uppge hur många kontroller de gjorde 2017, endast hur många som bröt mot djurförbudet.

Året innan bröt ännu fler mot djurförbudet. Av 314 kontroller bröt 113 personer mot förbudet, vilket motsvarar nästan 36 procent av de kontrollerade personer som har djurförbud.

Länsstyrelsens kontroller kan dock se olika ut i olika regioner. På vissa håll gör man slumpvisa kontroller medan man på andra håll gör fler riktade kontroller mot personer som misstänks bryta mot sitt djurförbud, skriver Metro.

Det finns två kategorier djurplågare, den omedvetna där djurhållningen gått över styr och den medvetna. Personer som medvetet vill skada djuren, får ofta ut något av sina dåd, att se och höra hur djuren lider. Ibland får de ut något sexuellt. Ofta plågar de andras djur.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Nästan 30% av de som har djurförbud har djur trots allt

  1. Katrin skriver:

    Vad har hänt med den stackars hunden på bilden?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.