Hunduppfödares hundar jagade rådjur

Nu hände det igen, Dvärgschnauzer uppfödaren rastade sina hundar på sitt egna sätt, dvs lösspringandes på åkrar och i skogen. Idag jagade hennes tre hundar ett rådjur, medan hon var på andra sidan kullen.

Vi skrev tidigare om uppfödaren som anser att kopplade hundar är djurplågeri. I veckan har kvinnan flera gånger setts rasta sina hundar lösspringandes på åkrar och i skogen med flera hundra meters avstånd till hundarna.

Idag lyckades vi avbryta en pågående jakt där kvinnans två Dvärgschnauzrar och en tax jagade ett rådjur som sprang i panik. Hundarna gav upp jakten och tog sikte på oss, där jag fick kämpa för att hålla de vilt skällande hundarna på avstånd från mina kopplade hundar. Ägaren syntes inte till.

Bakom en kulle långt bort kom sedan ägaren med mobilen i handen, hon vände tvärt då hon fick syn på mig. Jag lyckades skrämma iväg hundarna som fortsatte lösa över åkern åt olika håll. Kvinnan gjorde ingen ansats att fånga in sina hundar.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg
Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.