SKK: Vi deltar inte på evenemang i Ryssland

Foto. pixabay

Svenska Kennelklubben tar starkt avstånd från Rysslands helt oacceptabla handlingar och uttrycker sina djupaste sympati till alla som drabbas och lider av kriget som sker i Ukraina.

Krigshandlingar har aldrig och kommer aldrig att föra något gott med sig. Det lidande som våra hundvänner och alla människor i Ukraina tvingas utstå för sitt lands frihet och demokrati är helt oacceptabelt. Vi vill också uttrycka vår sympati för våra ryska hundvänner, som har ett politiskt ledarskap som försätter deras land och folk i en förnedrande och destruktiv situation.

Vi deltar inte på evenemang i Ryssland

Svenska Kennelklubben tar tillsvidare avstånd från hundevenemang i Ryssland. Vi kommer inte att sända representanter till några ryska hundevenemang. Inga svenska domare tillåts heller att döma på utställningar, prov eller tävlingar i Ryssland.

Inom kort kommer Svenska Kennelklubbens centralstyrelse att fatta beslut om domare auktoriserade av Ryska Kennelklubben ska ha rätt att döma i Sverige.

Samtal med FCI

I situationen som råder anser Svenska Kennelklubben att det är viktigt med gemensamma åtgärder inom den internationella kennelklubbsorganisationen FCI. Samtal har förts med FCI General Committee gällande detta.

FCI beslutade redan i förra veckan att VM i agility inte kommer att arrangeras i Ryssland senare i år. Nyligen kompletterade de sina åtgärder med att Ryska Kennelklubben inte får arrangera några utställningar, prov eller tävlingar under FCI-flagg, skriver SKK på sin hemsida.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.