Oförsäkrade hundar och katter avlivas helt i onödan

Många frågar sig varför de ska investera i en försäkring åt sin hund eller katt, trots att de håller sitt husdjur varmt om hjärtat. Det är ju av samma anledning som vi vill försäkra oss själva. Med en bra försäkring till ditt husdjur, så är det större chans för att du kan ge ditt djur ett riktigt bra liv.

Om du har ordnat med en bra försäkring åt ditt älskade husdjur, så behöver du inte oroa dig över att inte kunna ge din hund eller katt den bästa vården, som de förtjänar. Med den bästa vården så kommer även ditt husdjur att få ett så bra liv som möjligt.

En del anser att det är stora summor pengar att lägga på en försäkring varje år, men det är ju en form av investering. Man investerar i djurets hälsa, genom att betala en viss summa varje månad. Denna summa är ingenting jämfört med vad till exempel en röntgen eller operation hos veterinären skulle kosta. Ännu dyrare blir det om det blir ett akut läge.

En del människor tror att deras husdjur är för gamla eller att de inte har några hälsoproblem och inte behöver någon försäkring. Man kan dock aldrig veta vad som kan hända. Husdjur åldras snabbare än vad människor gör och de kan utveckla hälsoproblem när som helst i livet. Bara för att ditt husdjur verkar vara friskt nu betyder det inte att detta kommer att bestå livet ut.

Hitta den bästa försäkringen

Alla strävar ju efter att hitta den bästa försäkringen när det är dags att ordna en, men alla vet inte hur de kan få reda på vilken som är den bästa. Även om du skulle få ett rakt svar på vem du bör kontakta, så bör du känna till olika faktorer inom försäkringen innan du bestämmer dig. Det kan ju vara så att det finns en försäkring med liknande villkor. Då är det bra att känna till hur du ska prioritera.

Först och främst bör du vara säker på att du har koll på alla viktiga punkter med din katt eller hund. Saker som dess ålder, specifik ras och om den ska användas till avel eller annat speciellt användningsområde. En del husdjursförsäkringar har speciella villkor beroende på om det är en specifik ras och att försäkringen enbart gäller upp till en viss ålder på husdjuret.

När du är säker på att du har alla viktiga uppgifter medräknade, så är det dags att jämföra mellan olika bolag på marknaden. Detta gör du snabbt och smidigt via en jämförelsesajt för hund- eller kattförsäkringar. På den sajten kommer det även finns gott om information gällande olika delar i försäkringen.

Veterinärbesök kan lätt komma upp i höga kostnader, vilket man bland annat kan se på hur hög maxersättning man kan få med sin försäkring. Enligt Försäkro är det vanligt att oförsäkrade katter avlivas, då ägarna inte har råd med att betala för den vård de behöver. Därmed är det viktigt att man ordnar en bra försäkring.

Utan försäkring har många människor inte råd att betala för dessa behandlingar, vilket ofta kan leda till att djuren avlivas. Genom att investera i en djurförsäkring säkerställer du att ditt älskade husdjur kan få bra vård, då det behövs, och du behöver inte oroa dig över hur allt ska betalas.

Jämför kostnaderna

Jämför olika försäkringar och titta på alla kostnaderna. Till exempel hur högt maximalt belopp hos veterinären kommer du få hjälp med. Ju högre detta belopp är desto bättre. Däremot så beror det ju också på vad försäkringen kommer att kosta dig i månaden och hur självrisken ser ut.

Självrisken är det belopp som du måste betala ur egen ficka innan försäkringsbolaget börjar ersätta dig för dina kostnader. Detta är något som du alltid bör vara medveten om, eftersom det snabbt kan bli mycket om du måste göra många besök hos veterinären. Självrisken består vanligen av ett fast belopp och en rörlig del som kommer vara en viss procent av summan.

Månadskostnaden kan skilja ganska stort mellan de olika försäkringsbolagen och ibland kan den vara lägre om självrisken är högre, men detta är ingen självklarhet. Därför är det alltid bra att jämföra alla kostnader och sen är det upp till dig vad du anser vara mest värt för dig. Är det bättre för dig att du betalar lägre månadskostnad och kanske får en lite högre självrisk?

Hur stor påverkan har åldern?

Det finns några försäkringsbolag som sätter gräns vid en viss ålder, medan andra försäkrar ditt husdjur ända till deras sista sekund med dig. Däremot kan det hända att de väljer att ändra på villkoren i försäkringen efter en viss ålder, så kontrollera om sådana detaljer finns.

Sen kan det även skilja i lägsta åldern för att kunna försäkra ditt husdjur och om det ingår en livförsäkring. Med kattförsäkringar är lägsta ålder 6 veckor på merparten och några har ingen gräns för övre ålder, medan andra har övre gräns på 6, 7 eller 9 år. Medelåldern på en katt är ofta högre om den mest är inomhus, vilket kan vara bra att tänka på gällande den övre åldersgränsen.

Rabatter och erbjudanden?

Det kan förekomma olika rabatter eller erbjudanden hos några försäkringsbolag. De flesta försäkringsbolag för husdjur erbjuder försäkringar för både hundar och katter, och hos en del kan du få en form av mängdrabatt om du försäkrar alla dina djur i samma försäkringsbolag.

Under kattens och hundens första år kan det också finnas chans för att få reducerat pris på försäkringen. Däremot bör man kontrollera vad försäkringen kommer att kosta med normalt pris och om det kommer bli skillnader i innehållet.

För övrigt ska man alltid kontrollera vad som ingår i försäkringen. Inte bara hur högt veterinärsbelopp, utan även om det ingår vaccinationer, medicinering och liknande. När du letar efter den bästa djurförsäkringen är det viktigt att komma ihåg att alla försäkringar inte är lika.

Vissa erbjuder en högre maximal ersättning, medan andra har en lägre självrisk. Det är också viktigt att tänka på vad månadskostnaden blir och om det kan vara värt att betala lite mer i månaden för att sänka självrisken eller för att även inkludera medicinering i försäkringen, eller annat som du prioriterar högt.

I samarbete med 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.