Flera hundar har drabbats av svåra skärsår i vattnet

Foto: pixabay

En relativt ny fara i vattnet plågar badare på västkusten, en fara för både människor och hundar. Under torsdagen förra veckan sökte sju personer vård på Närhälsan på Öckerö med mer eller mindre allvarliga skärsår efter bad som sannolikt orsakats av jätteostronets sylvassa kanter. Kanterna är vassa som rakblad.

Ett dopp på semesterns sista dag ifjol sommar slutade med fyra veckor på sjukhus och en operation för Andreas Rosenqvist.

På veterinärmottagningarna ökar fallen av skärsår, enligt en enkät som P4 Väst har gjort. Lyssna på veterinär Jonas Vidarsson som ger tips och råd om hur du skyddar din hund mot jätteostronet. Hundar som badar i vattnet får trampdynorna uppskurna av jätteostronet.

Jätteostronen är mellan 8 och 20 centimeter långa och beter sig inte som platta ostron. Istället för att växa på sluttande sandbankar på havsbotten sätter de sig på klippor och stenar på grunda vatten, skriver AB.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #hundensvecka

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.