Fem myter om hundar som du behöver veta

5 myter om hundar som du som hundägare verkligen behöver veta.

Myt 1: Om hunden har ätit något olämpligt, ge den salt så att den kräks. Nej, det skall man verkligen inte göra, för att den mängd salt som hunden behöver för att kräkas är också den mängd salt som behövs för att förgifta en hund! Så om hunden har ätit något olämpligt, ÅK till VETERINÄREN!

Myt 2: Hundar känner på sig vad som är giftigt och struntar i att äta det. Nej, hundar vet inte vad som är giftigt och lär sig inte heller.

Myt 3: Man kan känna om hunden har feber genom att känna på hundens nos. Nej, det går inte, det är en väldigt dålig myt. Köp en vanlig digital febertermometer, som du mäter hundens temp med i analöppningen. Normal temp för en hund ligger mellan 38-39 grader!

Myt 4. Det finns allergivänliga hundar. Nej, det är en myt, det finns inga allergivänliga hundar. Man är inte allergisk för pälsen, utan mot ett protein som hundar utvecklar. Det kan variera mellan olika hundar. Tyvärr så har hundar i de populära raser som ”sägs vara allergivänliga” även individer som utvecklar detta protein som allergiker reagerar på.

Myt 5: Hunden haltar men har inte ont. Det är en myt, hunden haltar just för att det gör ont, i 99,9 % av fallen. Hunden avlastar genom att halta. Om hunden haltar så har den ont. Även om den har haltat länge så ska man söka hjälp.

VAR FÖRSIKTIG MED Dr GOOGLE! Var noga med vilka källor du använder!

Foto: Pixabay

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.