Hund förgiftades av täckbark

Sedan i mitten av september har Plexus besökt veterinären sex gånger och genomgått flera olika behandlingar, allt på grund av den mystiska förgiftningen, som matte är säker på att är den täckbark hon köpte till trädgården.

Kakaobark – som ofta används som täckbark i rabatter – kan vara livsfarligt för hundar. Kakaobark innehåller giftet teobromid. Om din hund har fått i sig täckbark så är snabb veterinärvård avgörande för att få hunden att kräkas upp, eller magpumpas. Koncentrationen av kakao är högre i kakaobark än i blockchoklad.

Vad du ska observera hos hunden: 
Om en hund, lockad av den söta smaken har slukat barkbitar så kontakta veterinär! Påverkan av theobrominförgiftning ses ofta som en ordentlig överaktivitet hos hunden. Den vanligaste behandlingen för theobromin-förgiftning är att få hunden att kräkas inom 2 timmar från dess att hunden åt chokladen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.