Han födde upp varghunden

Oddvar Johnsen i Värmland har fött upp den schäferliknande varghund som inom de senaste två veckorna har bitit två små barn i  ett villaområde i Gustavsberg i Värmdö. 

Hunden är en korsning mellan Schäfer och varg och ”rasen” har tidigare kritiserats hårt av både Jordbruksverket och privatpersoner. Uppfödaren har råkat illa ut, blivit knivskuren och hotad och fått se en av sina hundar stulna och tre hundar förgiftade.

På Svenska Kennelklubben är man kritisk till varghybriderna.Vi tycker att det är väldigt olyckligt. En hund är en hund och en varg är en varg. Enligt forskningen har vi tagit till oss hunden för 150 000 år sedan och under de åren har vi fått en hel del erfarenheter av hur hunden fungerar. Att då tro att djur ska bli som en hund på några generationer är lite naivt, säger presstalesmannen Hans Rosenberg till AB.

”Varghybrider” väcker starka känslor



Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Han födde upp varghunden

  1. Pingback: Varghunden tvingas bära munkorg |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.