Svenska Djurskyddsföreningen ger 3 miljoner kronor till forskning på trubbnosiga hundar

Veterinären och doktoranden Maria Dimopoulou vid SLU har fått ett bidrag på 3 miljoner kronor från Svenska Djurskyddsföreningen till forskning på trubbnosiga hundar och katter.

BOAS-forskning fokuserar på sjukdomar relaterade till övre luftvägarna hos dessa djur.

Maria Dimopoulou planerar att använda pengarna för att samarbeta med internationella BOAS-experter, sprida kunskap om sjukdomen och utveckla nya forskningsprojekt på området.

Hon hoppas också kunna förbättra diagnos och behandling för drabbade djur för att förbättra deras livskvalitet och minska förekomsten av sjukdomen hos vissa raser.

Maria Dimopoulou har kartlagt övre luftvägssjukdomar hos svenska hundar med hjälp av Agria Djurförsäkrings databas och anser att avelstrender kan ha förvärrat problemet.

Hon tror att aveln bör fokusera mer på hälsa än utseende för att lösa problemet och att förbud mot vissa raser inte är svaret.

Veterinärer som stöter på svåra fall av BOAS kan kontakta Maria för råd, då hon har erfarenhet inom området.

Svenska Djurskyddsföreningen ser fram emot att få ta del av de nya forskningsresultaten och hoppas att bidraget kommer bidra till att minska lidandet hos trubbnosiga djur.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.