SKK stödjer INTE de gula bandet

Svenska Kennelklubben stödjer inte det gula bandet som är tänkt att varna för att gå fram och klappa hunden, står det i ett pressmeddelande på SKKs sida

Svenska Kennelklubben påminner i stället om befintliga umgängesregler mellan människor och hundar:

 • Alltid först fråga om du får hälsa på en annans hund!
 • Aldrig gå fram till en ensam kopplad hund!
 • Aldrig störa en hund som äter eller sover!
 • Aldrig springa när en lös hund finns i närheten!
 • Alltid stå helt stilla om en okänd lösspringande hund kommer fram till dig!

SKK stödjer inte de gula bandet

De strider om de gula bandet


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 Responses to SKK stödjer INTE de gula bandet

 1. Lina skriver:

  Tyvärr är det ju väldigt få hundägare som gör så. De släpper bara fram sina hundar och verkar utgå ifrån att alla hundar ska vara kompisar med varandra och måste få hälsa. Alternativt har de bara dålig koll. Jag tror förvisso inte att bandet kommer att motverka dessa människor ändå. Och stackars hundar som binds utanför affären ser jag dagligen folk som går fram till eller släpper fram sina egna hundar till. Mycket trängd och jobbig situation…

 2. Britt-Marie skriver:

  Kennelklubbens umgängesregler borde vara självklara. Tyvärr anammar inte alla det.

 3. jörgen skriver:

  SKK gör sitt jobb, jag håller inte alltid med dem i sak men den här gången tycker jag att de har en poäng. Varför ska hälsandet var det normala och att de som /inte/ vill hälsa måste märka ut det på ett speciellt sätt? Varför inte tvärt om med ett band som visar att ekipaget omdömeslöst vill hälsa på allt och alla?

 4. Kent skriver:

  Ett gult band är nog ganska dum varning då dessa lätt kan förknippas med gula reflex-band, även ett rött band är ganska dumt då rött ärr en vanlig färg på koppel, givetvis skall varningsband vara två-färgade som de flesta andra varningsband som exempelvis är blå-vit, gul-svart eller gul-röd.

  Givetvis bör man markera farliga hundar och inte alla andra, för många köper just hundar för att man tycker de är gulliga och vill ha nått att umgås med, har man då en hund som inte gillar folk eller att bli klappad kan man undra varför hundägare star med sig hundar dit det är folk och kanske barn som får för sig att klappa hunden?

  Hundar som är farlige eller inte vill klappas skall förses med varningsband, varningsband är två-färgade, färgkombination som markerar förbud eller varning för att göra nått är gul och röd, där med skall man markera hundar som inte vill bli klappade eller är farliga att klappa med gul/röda koppel.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.