Barn ska få hjälp att fokusera med hundar i skolan

Foto: pixabay

Sveriges lantbruksuniversitet har sökt medel för att forska kring effekten av skolhundar, hundar som barnen kan läsa för, hundar som kan vara en brygga för de barn som inte varit i skolan på länge eller som kan vara med i undervisningen.

Idag saknas det forskning kring effekten av skolhund i Sverige, men nu har Sveriges lantbruksuniversitet sökt medel för att forska kring effekten. Nyligen utexaminerades de första skolhundpedagogteamen från en yrkeshögskoleutbildning i Sverige och intresset för hundar i skolan är stort, skriver Sverigesradio.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #dashingdogs

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.