Fött upp hundar utan tillstånd – anmäls för brott mot djurskyddslagen

Länsstyrelsen har anmält ett par som fött upp hundar i flera års tid i Enköping för brott mot djurskyddslagen. Hundarna har inte fått den vård de behöver och paret har fött upp flera kullar årligen vilket kräver tillstånd från Länsstyrelsen, vilket paret inte har.

Paret som är i 60-års åldern har under flera års tid bedrivit hunduppfödning utan tillstånd. Hundarnas tandhälsa har varit eftersatt och nu anmäls paret för brott mot djurskyddslagen. Uppfödningen av valpar har pågått minst 3 år och paret har tagit flera än 2 kullar årligen vilket kräver tillstånd.

Hundarnas tandhälsa har påpekats av Länsstyrelsen vid flera kontroller, Länsstyrelsen menar att paret har försummat vården av hundarna, skriver eposten.se

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.