Veterinär varnar för djurkommunikatörer / djurhealer

Veterinär Jonna Peterson säger till SVT att de får in djur som har gått väldigt långt i sin sjukdom, eller att sjukdomstillståndet har förvärrats för att man har väntat och tagit hjälp av healing på distans Hon vill nu varna andra djurägare för att ta hjälp av en djurhealer eller djukommunikatör istället för att söka hjälp hos veterinären om hunden är sjuk.

Det finns drygt 15 medier i Boråstrakten som säger sig kunna bota husdjur från psykiska problem.

Det finns flera olika skäl till varför folk väljer att gå till en healer i stället för att gå till en veterinär med sitt djur. En möjlig anledning kan vara att de känner att traditionell veterinärbehandling inte har gett önskat resultat eller att de inte är nöjda med den vård som deras djur har fått tidigare. En annan anledning kan vara att de tror på alternativa behandlingsmetoder och att de tror att en healer kan hjälpa deras djur på ett mer holistiskt sätt. Vissa människor väljer också att gå till en healer eftersom de har hört positiva erfarenheter från andra som har fått hjälp av en healer för sina djur. Avslutningsvis kan det även handla om att personen kanske har en personlig relation med healern och därför väljer att söka hjälp där istället för hos en veterinär.

Dan Nilsson, professor i biologi vid Lunds universitet, säger till SVT att djurkommunikatörer och djurhealers rör sig om en bluff!

Det är dock viktigt att komma ihåg att veterinärvård är den mest pålitliga och vetenskapligt beprövade metoden för att behandla djur och att det alltid är viktigt att söka professionell hjälp om ens djur är sjukt eller skadat.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.