Trevlig Valborgsmässoafton – Glada Vappen

Wikipedia

Vi önskar alla våra läsare en trevlig valborg och hoppas att ni får en härlig och säker kväll med god mat, trevligt sällskap och kanske även en fin brasa att värma er vid. Ta hand om varandra och njut av vårens ankomst!

I Finland på Vappen eller Valborg som det kallas i Sverige och Första maj, firar man ordentligt, man äter den finska varianten av struvor, flottyrkokta bakverk (tippaleivät), som inte har den minsta likhet med det man kallar ”struvor” i Sverige. Man dricker hemgjord mjöd en jäst dryck gjord på socker o vatten, citroner och russin (sima på finska).

Man viftar med ”majvippor” och sjunger studentsånger. Då jag bodde i Finland pyntade vi hemma med serpentiner och ballonger för att skapa feststämning. På kvällen åkte vi in till stan och där var det karnevalsyra,gatorna var fyllda med försäljare som sålde roliga hattar, lösnäsor, partytutor o annat krimskrams samt heliumballonger, som var ett måste för varje barn. Sent på kvällen eller natten åt vi kokt knackkorv (liknar långa prinskorvar med tunt ”skal”) och potatissallad, det var med andra ord en riktig fest.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.