Om du tycker om djur, stöd WSPA

På Kairos trafikerade gator har beväpnade medlemmar i den lokala hundpatrullen på kvällarna fullt upp med att skjuta tillfälligt utvalda hundar. Problemet är att de inte alltid är goda skyttar. Många sårade, gnyende hundar kastas upp på deras lastbils flak och blöder där långsamt ihjäl. Andra släpar sig vidare i mörkret – utelämnade till ett smärtfullt öde.

Skjutning, hängning, avlivning med ström eller drunkning är några av metoderna som länder, särskilt länder som härjas av krig, hungersnöd eller politiskt kaos, använder för att kontrollera beståndet av herrelösa hundar.

Dessa barbariska metoder är dock både meningslösa och olämpliga för syftet, att minska antalet herrelösa hundar. Enbart i Kairo räknar man med att 90 % av stadens 1,5 miljoner hundar är herrelösa.

Med din hjälp kan vi stoppa den brutala avlivningen av herrelösa hundar. WSPA har redan skaffat mobila djurkliniker, som har utrustning och medicin så att även hundar utanför staden kan få den hjälp de behöver. Vi ser samtidigt till att upplysa och undervisa både regeringar och lokala hundägare kring praktiska kontrollmetoder som sterilisering och registrering. Som du nog kan tänka dig finns det dock många fler problemområden att arbeta med.

Genom att vara stödmedlem i WSPA och bidra med 100 kronor i månaden kan du hjälpa att befria djur över hela världen från den grymma misshandeln som bland annat hundarna i Kairo utsätts för.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Om du tycker om djur, stöd WSPA

  1. Emma skriver:

    Är med i organisationen och skänker 200 kr i mån.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.