Dyraste kattmaten sämst

Det dyraste fodret är sämst och flera kända märken har felaktig information på paketen. Det visar färsk test av kattmat.

Högst betyg får Iams gravy chicken som säljs i fackhandeln till ett kilopris av 100 kronor. Men det finns betydligt billigare alternativ: Coshida torrfoder med nötkött, kanin och lamm kommer tvåa i testet och kostar bara 20 kronor kilot. Två billiga sorter från Coop, Catz med lax samt Xtra kattmat med lax (23:20 respektive 16:14 per kilo) får också bra betyg – den sistnämnda innehåller dock lite för mycket fosfor enligt experterna, skriver GP

Efter att ha läst resultaten av denna test så undrar man över hur det ligger till med hundfoder? Det kan väl inte vara bättre än kattmaten, eller?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Dyraste kattmaten sämst

 1. lilla m skriver:

  själv kör vi mjaus kattfoder. vår katts favorit.

 2. Fjärils ingrid skriver:

  å denna jävla kattmat ..testat massor ..han kräks av nätan allt ..eller så är det rännskitan ….royal kanin ( för inne å ute katter) ..är den enda som funkar ..rätt dyr..men vad gör man

 3. Manne skriver:

  Har också läst testerna i Råd å Rön. Så nu är det självklart att Zorro kommer få Coshida. Lika bra betyg som de svindyra märkena. Synd bara att de inte testade svensktillverkade Mjau.

 4. Emma skriver:

  Varför köpa torrfoder/hud/kattmat överhuvudtaget? Det är ju skräp. Jag BARFAR min hund-såklart.

 5. Lena Dahrén skriver:

  Hej!Är det någon som vet var man kan köpa Coshida? Jag har letat över allt.Jag bor i västra Göteborg.MvhLena Dahrén

 6. Jan Piening skriver:

  Katter är köttätare och inget annat än köttätare! Whiskas, Friskies, Kitekat och Eldorado innehåller så mycket salter att de är hälsofarliga och kan förkorta djurens liv med flera år. Njurproblem med dyra veterinärbesök och lidande för katten blir ofta följden! Inga katter är betjänta av spannmål! Läs innehållsförteckningarna!!!
  Jappe

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.