Hur påverkas Svenskarnas hobbyn av finanskrisen?

Bakom oss har vi en tid av ett liv i lyx om man jämför med vad vi har framför oss, finanskrisen där bubblan faktiskt sprack?!

Svenskarna har förbrukat pengar som aldrig förr, det finns minst en platt TV i varje vardagsrum och även en till i husbilen, som nu förövrigt står där på gården och knappt blir använd idag pga de höga bränslepriserna. Först fick man ett intryck att media förstorade upp finanskrisen precis som med allt annat som skrivs i tidningarna, men nu faller bank efter bank ute i världen och Volvo varslar 3000 idag, det är ett hårt slag mot den svenska bilindustrin.

Svenskarna har också lagt mycket pengar på husdjur, hundar och hobbyer så som hundutställningar, agility och annan hundsport. Hur hårt slår finanskrisen mot hundhobbyn och hundsporten?

Bensinpriset har gått upp, det är svårare att få låna pengar till en ny bil och utan bil kommer man inte iväg till utställningar och annan hobby. Jag tippar på att det blir färre deltagare på utställningar, trots att de flesta hundutställarna envist knegar ihop vart enda litet öre till varje anmälningsavgift och resa, men någonstans måste även denna finanskris speglas i hundsporten?

Det kan även bli svårare tider för hunduppfödarna att få sina valpar sålda, då en valp kostar allt mellan ca 9.000kr uppåt ca 25.000kr beroende av ras och efterfrågan. Jag tror att vi kommer att se en nedgång i pris men även en eventuell nedgång i antal registrerade valpar hos SKK.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hur påverkas Svenskarnas hobbyn av finanskrisen?

  1. Sussi skriver:

    …ingenting är längre som förrut!

  2. virknålen skriver:

    Jag har själv valt att jobba med hobby och fritid, nämligen handarbete. Men som det ser ut nu så drar jag öronen åt mig när det gäller företagsregistrering, för vem vill köpa av mig när man knappt har råd att sätta käk på bordet?Jag och min familj tillhör dem som egentligen lever på en inkomst, sambons. Själv är jag arbetslös. Nån tv har vi inte, den sålde vi, liksom en av datorerna, förhoppningsvis kan vi sälja lite till… Vart går pengarna? Till förutom lån så är tanken att vi ska fira jul hos mina föräldrar, 80 mil enkel resväg med bil. Inte gratis att åka bil, men åtminstone billigare än alternativa resfordon.

  3. Haha, äntligen något positivt med finanskrisen då! 😉

  4. Haha, äntligen något positivt med finanskrisen då! 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.