Google räddar dig från strulmail på fyllan

Jag tror att Googles nya tjänst ”alkolåset” kommer att rädda många från att strula till det genom oigenomtänkta mail och förhastade meningar då man kanske har druckit ett glas vin för mycket en sen fredagkväll. Det är lätt hänt att man svarar lite mera ”känsloladdat” än vanligt om man råkar få i sig ett glas alkohål för mycket, man säger lätt saker som man egentligen inte menar. Jag tror att många häftiga diskussioner på bla forum kunde undvikas om man även där hade ett alkolås. Dator och alkohål är en dålig kombination, det kan sätta människor i en svår situation dagen efter, det blir en bakis som man kunnat vara utan. Bästa tipset är att stänga av datorn om du tänker dricka dig berusad……..

Brukar du skicka idiotiska meddelanden på fyllan. Nu lanserar Google den funktion som borde finnas på alla mobiltelefoner – alkolåset.

I Googles e-posttjänst Gmail finns en ny funktion. ”Mail Goggles” ska stoppa användarna från att skicka meddelanden som kanske inte är så värst genomtänkta.  

Genom att ställa in funktionen att starta under vissa tider på dygnet, förinställt är mellan 22.00 och 04.00 på fredagar och lördagar, krävs ett litet test innan man får skicka mejl. Fem matematiska problem dyker då upp på skärmen och mejlaren får en begränsad tid på sig att lösa dem. Klarar man inte av uppgiften är man alltså inte i ett tillräckligt drägligt skick för att mejla.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Google räddar dig från strulmail på fyllan

  1. Dog News skriver:

    Jag bloggar aldrig eller sällan efter kl. 20.00…..och aldrig om jag är uppretad eller förbannad på någon/något..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.