Kennel stoppas i villaområde

En rottweiler kennel har fått ”problem” med kommunen, kenneln har 2 hundar boende hos sig mitt i ett villområde. Vilken familj som helst har två hundar, men här gäller det tydligen att kenneln har ansökt om lov att få ha upp till 10 kullar per år vilket kommunen inte går med på. Nu väntar kennelägaren på skriftligt besked från kommunen. En kennel får ha två kullar per år på hobbynivå, till det behövs inget särskilt lov.


KLIPPAN. En kennel mitt i ett bostadsområde, det kan vi inte ha tycker kommunen. Nu har man bestämt sig för att sätta stopp för verksamheten.

– Det har byggts hundgård utan lov. Från plan- och byggkontorets sida har vi gett avslag på den bygglovsansökan som sökts i efterhand, säger byggnadsinspektör Anders Skoog. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott ändrade vid sin behandling av ärendet inte på den saken. Avslaget står fast. Det handlar om Orkanens kennel. Ägarna har ansökt om kommunens tillstånd att få driva kennelverksamhet på sin villafastighet i centrala Klippan. Kenneln har länge arbetat med avel och uppfödning av hundraserna schäfer och rottweiler.

– Nu är det enbart rottweiler vi håller på med. Vi har två hundar hemma och det är väl som i vilken familj som helst, säger den ena av kennelns ägare.

– Vi har inte hört några klagomål, tvärtom. Innan vi flyttade hit var det rätt mycket inbrott i grannskapet, nu är det hur lugnt som helst. Så länge hunduppfödning hålls på hobbynivå, högst två kullar per år, behövs inget särskilt tillstånd. Läs hela artikeln på HD

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kennel stoppas i villaområde

 1. Chrille H skriver:

  Vem vill ha ylande hundar som grannar?

  • Susann skriver:

   Men två hundar skall inte vara något problem? En del människor är långt mycket stökigare än hundar…tänker på musik, fester, barnskrik och gräl….Människan har alltid haft hund, det kan man se på grottmålningar och liknande

 2. Katarina skriver:

  Med tanke på att dom sökt tillstånd för 10 kullar per år har dom väl tänkt skaffa fler hundar. Och DET däremot kan nog väsnas lite..

 3. Emma skriver:

  10 kullar per år låter väldigt mycket. Låter inte bra alls. Mer som en blivande valpfabrik faktiskt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.