Hundarna är skapta med päls – inte med kläder

Till Jul klär jag ut dem till pepparkaksgubbar, säger Anette Sjöstedt om sina hundar till AB.
Hon fortsätter:  ” Roligast med stylingen att se hur glada hundarna blir – och självklart att få sätta mig vid symaskinen och låta fantasin flöda. Vi hämtade Fiscus i november och han är ju en nakenhund, så då var vi tvungna att ordna kläder eftersom rasen fryser mycket. Jag såg min chans att sy något jag aldrig hade sytt tidigare – hundkläder!

Visst jag förstår att nakenhundar fryser om vintern, men pepparkaksgubbar är det nödvändigt?

Anette säger också:  Gränsen för min hundstajling går vid att det inte ska vara vi människor som ska tillfredsställas, det är hunden som ska tycka att det är skönt. Gör den inte det ska den självklart slippa ha kläder på sig.”

För mig låter hundar med pepparkaksgubbdräkt ändå att det är människan som tillfredsställs inte hunden? Eller vill hunden verkligen gå omkring i en pepparkaksgubbedräkt? Inte i varjefall de hundar som jag har träffat på under mina 30 år med hund.

Hunden är skapt med päls, låt den då få vara hund och gör den inte till ett substitut för barn.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Hundarna är skapta med päls – inte med kläder

 1. Gumman skriver:

  Det spelar ingen roll för hunden om det är en pepparkakedräkt el en vanlig enkel flecceoverall,den bryr sig inte det minsta.Mina 3 kineser klär villigt på sig och har dessutom hundskor på vintern utan skor skulle jag plåga mina små som får köldskador om dom gick utan.Läs på lite om kinesen innan du uttalar dig!Likaså smörjer man kinesen m solskydd och har bomullströja på sommaren för att minimera att dom bränner sig och utvecklar hudcancer.Så kläder behöver faktiskt kinesen utan päls och alla andra nakna hundar.Det handlar inte om att tillfredställa sina egna behov utan att se till hundens bästa samt att man hatr ett visst intresse för att klä sin hund fint.Jag kan hålla med om att det finns många som tjänar storkovan på att sälja dyra obekväma hundressar men vi som sitter hemma och syr i bomull och flecce vet vad våra hundar trivs i.OCH det är inte djurplågeri.

  • Susann skriver:

   Jag vet en hel del om kineser då jag en gång var inne på att skaffa mig en sådan för över 10 år sedan. Men fleacedräkt eller annat varmt täcke är en helt annan sak än en pepparkaksgubbedräkt som nog mest är till för att tillfredställa ägaren inte hundens behov av värme.

 2. Lollo skriver:

  vem säger att pepparkaksdräkten skulle vara nåt obekvämt för hunden? om den fryser så innebär väl inte det att den helt nödvändigt måste ha nåt fult på sig? det är inte så att den lider av att få bli varm samtidigt som det är nåt snyggt? en liten varm tröja och ett par skor för att skydda tassarna från vägsalt om vintern tycker jag är helt ok! mer snygga och bekväma tröjor/täcken mm till de hundar som fryser!

 3. Titti skriver:

  Jag reagerar likadant. Ett täcke är funktionellt och bra men det här handlar ju faktist om kostymer och utklädnad. Känns larvigt och lite ovärdigt.

 4. Anita skriver:

  Jag tänker snarare så här: varför ska vi överhuvudtaget ha hundraser, här i Sverige, som inte klarar av att vistas utomhus utan kläder?Jag tycker att det är synd om sådana hundar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.