Kennelägare eftertaxeras på hundratusentals kronor

kvinnlig.jpg
Skatteverket har fått upp ögonen för kennelverksamhet och hunduppfödning. Skatteverket har gjort en revision hos en kvinnlig kennelägare som nu kommer att få betala hundratusentals kronor till skatteverket i eftertaxering. Kennelägaren hade inte redovisat sin verksamhet i sina inkomstdeklarationer och hade även slängt bort största delen av de dokument som berör kennelverksamheten.
Slarv med inkomstuppgifterna har pågått i flera år, verksamheten har varit omfattande med inköp och försäljning av hundar till och från utlandet. Uppfödaren skall även ha slarvat med användning av köpeavtal vid köp och försäljning av valpar.
Enligt artikeln i Dala-demokraten skall alla som säljer en valp eller lånar ut sin hane för parning deklarera sin inkomst till skatteverket. Detta kan betyda att allt flera hunduppfödares kennelverksamhet kan komma att granskas. Det är lönt att spara alla kvitton på alla utlägg man kan tänkas ha i samband med uppfödning, allt från hundmat, registreringsavgifter, försäkringar, utställningsanmälningar, hotellövernattningar till hundhalsband osv.

 Läs mera på Skattesmäll för hunduppfödare

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kennelägare eftertaxeras på hundratusentals kronor

  1. Irina skriver:

    Tänk om de kunde granska de stora blandrassäljarna som prånglar ut valpar med nya kullar året om. Det är enda sättet att få stopp på dem. För allt handlar ju om pengar.

  2. Holger O. skriver:

    Tänk om skatteverket granskade Rose-Marie Bjäreklint med kennel Blueberryspringers, hon prånglar ut en massa valpar varje år, manipulerar med besiktningen och fuskar med maten, hon påstår att valparna är uppfödda på Royal Canin foder, men i själva verket är de uppfödda på billig hundmat typ Willys eller liknande. Hon har aldrig betalat en krona i skatt på sin verksamhet, och många hundköpare känner sig lurade. Enda sättet att få stopp på henne är om skatteverket gjorde revision hos henne, det skulle nog inbringa ett stort belopp välbehövliga skattepengar till statskassan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.