Man inser inte vilken sorts hund man skaffat sig

I fredags kväll var det dags igen, , en hund blev överfallen av en kamphund i Borås. Hunden blev svårt skadad med bett i halsen, bogen och ena bakbenet.

Det finns de som tycker att media och vi bloggare är de som förstorar upp problemet med kamphunds attackerna. Men jag är av den åsikten att något bör göras, vi skall ju kunna känna oss trygga då vi rastar våra hundar?

Hundinstruktören Annika Hernqvist säger till SR att hon tror att det finns brist på kunskap hos ägarna av kamphundar, vilket kan vara den främsta anledningen till de ökande kamphunds attackerna. Hon tror också att det kan bero på oseriös avel och att uppfödarna inte kollar upp till vem de säljer valparna.

Man vill till och med att regeringen skall tillsätta en utredning i ärendet.

HÄR kan du läsa och lyssna på Sveriges radio där man intervjuat några hundinstruktörer angående kamphunds överfallen som tycks bli allt vanligare.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Man inser inte vilken sorts hund man skaffat sig

 1. Dannielle skriver:

  Ja, människor skaffar hund utan att ha någon som helst aning om vad det är för hund dem skaffat sig.

 2. virknålen skriver:

  håller med föregående talare, många blir ”sålda” på den söta valpen, men har oftast ingen aning om hur stor hunden blir, vad den kräver av sin ägare m m… Och barn under 18 ska inte få kunna köpa hund, tyvärr finns det alldeles för många som inte håller på den regeln…

 3. Anita skriver:

  Som uppfödare är det väldigt svårt att egentligen neka en person att köpa en valp (även om jag alltid försökt vara mycket hård vid valet av köpare).En valp betraktas som en vara enligt Konsumentköplagen (tror jag att det var). Man kan likna det vid en person som går in på en butik och ska köpa en TV. Om personen har pengar så kan inte försäljaren neka honom/henne att köpa en TV. Samma sak vad gäller valpar.Jag tror att de flesta ”kamphundar”, som attackerat andra hundar, är resultatet av blandrasavel. Blandrasuppfödare är oftast mycket oseriösa. Personer som köper ”kamphundar” utan att förstå vad de ger sig in på (eller köper dem som ”maktsymboler”) har knappast betalat 10 000 – 15 000 för sina hundar, vilket seriösa uppfödare tar för sådana raser.

  • Dog News skriver:

   Man kan alltid kringgå denna regel,tex man behöver ju inte för tillfället ha någon valp till salu om det dyker upp en person som man absolut inte vill sälja till. Här måste användas sunt förnuft och ses till valpens bästa. Man kan kontakta SKK juridiska och fråga råd ifall man känner sig osäker. Eller annan juridisk person.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.