Tioåring svårt hundbiten – hur långt får det gå innan lagändring

 

Tioårig flicka blev idag svårt hundbiten i Solna, hur svåra skadorna är har ännu inte nått media.

Tioåringen skall enligt medierna blivit svårt skadad vid hundattacken, hundägaren var på plats då angreppet skedde. Av artiklarna framgår inte vilken ras det var på hunden som attackerade barnet.

Man fråga sig nu hur långt får det gå innan det blir en lagändring i hundhållningen? Måste någon människa dö?

Tioårig flicka biten av hund

Tioårig flicka svårt hundbiten i Solna

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Tioåring svårt hundbiten – hur långt får det gå innan lagändring

 1. Leo Beata skriver:

  Förbjuda hundar, eller?Olyckor kommer alltid att hända så länge inte alla hundar är av tyg men dom kan man bli kvävd av eller…Det går inte att förhindra allt oavsett lagstiftning!

 2. Bloggrina skriver:

  Dessvärre så handlar det inte om hunden utan om ägaren. Med risk att jag får på moppo nu, så måste jag säga detta – vis av egen erfarenhet och okunskap- INNAN man skaffar ett husdjur av vad slag det må vara, så skulle det vara bra att tänka efter före!Hur ser vardagen ut ? Har du tid och ork? Är det någon som kan vara ”reservmatte/husse” ?En katt är också en social varelse, men oftast inte sedd som så värdefull! Varför har jag aldrig fattat! Att gå i ”husdjurdtankar” BORDE vara samma ansvarsfulla planering som när man planerar för ett barn! Dessutom så finns det valpkurser i de flesta kommuner! Men återigen, tänk efter före! Det är ALDRIG hundens fel, om den inte har en hjärnskada! En lagstiftning tror jag inte på , men kanske ett ”lämplighetsintyg” ?!? 🙂

 3. Eva skriver:

  Det är nog inte hållbart i praktiken att alla som vill skaffa hund skulle behöva ett lämplighetsintyg, även om jag i princip tycker att det borde krävas ett sådant.

 4. steffi skriver:

  Sen spelar det väl inte så stor roll vad det va för ras? För en gång skull skriker inte tidningarna om att det är en ”kamphund”! Jag hurrar för det! För då kanske sverige får reda på att det finns fler raser i landet som kan bitas. ;)Och ja, lämplighetsintyg vill vi ha!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.