Hundägare hade inte pengar till vård – hundens ben ruttnade

Hundägare hade inte råd till eftervård av sin hund, vars ena ben var gipsad pga skada. Gipset fick sitta på tills benet började ruttna, stanken av förruttnelsen spridde sig ut i husets trappuppgång. 

I julas mottog Länsstyrelsen en anmälan om en hund vars ben hade varit gipsad sedan i september. Hundägaren hade inte råd att gå till veterinären för att avlägsna gipset. Benet hade börjat ruttna och hunden hade fått kallbrand. Stanken av de förruttnade benet skall ha varit så stark att den trängde ut i trappuppgången.

Hundägaren skulle få pengar den 19 januari och lovade då åka till veterinär med hunden, men djurskyddshandläggarna bedömde att hunden måste få hjälp omgående och omhändertog hunden som senare fick avlivas.

Gipsad hund fick kallbrand


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 Responses to Hundägare hade inte pengar till vård – hundens ben ruttnade

  1. BM skriver:

    Såklart det gick inte att göra något eller kostade det samhället för mycket. Först fick han lida sen blev han avlivad. Stackars hund en hund kan faktiskt ha tre ben. Tyckte ni hjälpen var avlivning mår illa när jag läser detta. När ska Sverige börja ta hand om djuren på rätt sätt lägga ner mer intresse behandla så långt som det går. Det är inte bra att råka illa ut om man är ett djur. Då blir det avlivnig oftast. Dåligt uselt.

  2. Pingback: Lät hundens ben ruttna – får behålla de andra hundarna | Dog News

  3. En som vet skriver:

    I just det här fallet så var nog avlivning det mest humana. Det hade gått så långt att hunden hade alldeles för mycket problem i kroppen pga benet att hon skulle dö ändå. Ägaren hade pengar till vet-vård, han var bara inte villig att lägga dem på hunden, utan valde annat istället.

  4. hundmatsmannen skriver:

    Gud vilka dumskallar det finns. Jag ryser i hela kroppen när jag hör detta! Hur får sådana här människor ens skaffa hund, och varför reagerar inte omgivningen värre? Har man inte råd med veterinär ska man inte ha hund..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.