Urnan som låter livet gå vidare

urnabanner

Livet är kort för människor men det är ännu kortare för djur. Våra fyrbenta vänner finns inte i vårat liv så länge, men under den tiden vi har med dom hinner dom bli äkta medlemmar av våra familjer. Att förlora ett husdjur är lika hemskt som att förlora vilken familjemedlem som helst och att behöva ta farväl av dem är lika sorgset som för vilken annan som helst i familjen. Det är därför det är viktigt att ge våra djur en fin begravning.

Nu finns det en ny trend inom djurbegravningar. Trenden grundar sig i tanken om att djurets bortgång kan bidra till en grönare framtid för andra djur och människor. Trenden har sitt ursprung i Spanien där en designer skapade den unika och bionedbrytbara urnan Biosurn. Vad som gör Bios urnor för djur så speciella är att de begravs tillsammans med träd frön och till slut så växer ett träd upp från askan. Urnan är gjord av kokosnötsskal och cellulosa och därför försvinner den helt naturligt i jorden. Fröna får näring av urnan, jorden och den kalciumrika askan. Dessa komponenter ger näring till nytt liv som växer upp ur jorden som ett levande monument av det bortgångna djuret.

Urnan låter livet gå vidare, men i en annan form. Och den nya formen bidrar positivt till miljön. Fler träd planteras som bidrar till syretillförseln och istället för kyrkogårdar skapas stora skogar där andra djur kan leva .”Djur kommer från naturen och nu kan dom efter dom har dött återigen bli en del av naturen. Fröna i urnan får näring av den kremerade askan, och ett nytt liv skapas som lever vidare i skogen i hundratals år”.

urnaDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.