Gatuhunden Arthurs ”riktiga” husse vill ha ersättning

Sveriges just nu mest kända hund Arthur som kom till  Sverige med multisportlaget och lagkapten Mikael Lindnord hade redan en husse i Ecuador.

Arthurs husse Vicente Quiñónez säger till ecuadorianska nyhetssajten Elcomercio.com att han tagit hand om hunden i åtta år, och att hunden var en trogen följeslagare som följde honom till och från jobbet, skriver HD. Quiñónez vill i fortsättningen få veta hur det går för Arthur och vill också ha ersättning så han kan köpa sig en annan hund.

En helt ny vändning i sagan om Arthur, det var ingen som tänkte på att hunden redan kunde ha en ägare! Något som aldrig hade skett här hemma i Sverige, man kan inte bara ta en hund och säga att ”nu är detta min hund bara för att den inte är chipmärkt!”Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

8 svar på Gatuhunden Arthurs ”riktiga” husse vill ha ersättning

 1. Caisa Högberg skriver:

  Fast om du läser uppdateringarna om Arthur är det flera stycken som säger att de äger honom. Är nog många som ser en chans till pengar här…. Med de gamla infekterade såren Arthur hade, är det åtminstone ingen som har skött om honom, någonsin. Och köpa ny hund? Är väl bara att ta hand om en annan, hemlös. Vimlar ju av dem där! Vad är problemet? Dåligt inlägg, tycker jag!

 2. ankfigur skriver:

  Skicka gubben några kilo hundmat, det är troligen det enda som han ”satt ut” på hunden under 8 års tid.

 3. Rebecca skriver:

  Bullshit!
  Gubben borde inte ha hund men om han envisas kan han ju ta hand om en av alla de tusentals (miljontals?) gatuhundar som finns i Syd- och Centralamerika.

 4. Camilla Öberg skriver:

  Var kan man läsa att den förste ägaren tog dåligt hand om sin hund? Jag måste ha missat någonting för inte kan man väl basera detta på vilket land hunden bodde i och att den inte var kastrerad? Att första ägaren bara ska plocka en hund från gatan förstår jag inte riktigt heller. Förklara gärna närmare hur ni tänker.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.