Så flyger din hund tryggt och bekvämt

aatransport

Många undrar hur det går till och hur hunden blir omhändertagen när den ska ut och flyga i vida världen.

Det ska jag berätta!

Det viktigaste är förberedelser. Precis som oss så måste din hund ha ett eget pass och den måste vaccineras innan den får komma in i ett annat land. Kraven för karantän är olika i olika länder. Den kan vara så lång som upp till 6 månader i vissa länder.

Det är bra att var ute i god tid. Vi hjälper dig gärna med både transport och bur om du inte har en egen bur. Det finns särskilda burar som är godkända för flygtransporter av hundar. Buren ska vara stor nog så att din hund kan stå upp och röra sig i buren. Det är bra om hunden får vänja sig vid buren några dagar innan den ska flyga.

Vi hjälper även till med all dokumentation som behövs samt tar kontakt med berörda parter i mottagarlandet så att vi säkert vet att hunden blir omhändertagen när den kommer fram.

Sedan bokar vi plats hos en av våra pålitliga flygbolag som vi sedan länge har ett gott samarbete med. Givetvis, om möjligt, bokas direktflyg för att undvika långa transporttider för hunden. Skulle din hund behöva sova över eller stanna på resans gång på någon flygplats så ser den lokala personalen till att hunden har det bra, rastas, får mat och vatten samt städar buren.

Har du en liten hund så kan det ibland vara möjligt att ha hunden som handbagage men de flesta hundar måste resa i bur i lastutrymmet. Det är bra att se till att hunden får en lång promenad innan den ska ut och flyga. Ge inte hunden lugnande innan för under flygresan kan djurets kroppstemperatur sjukna och då tar det längre tid för djuret att vänja sig vid sin nya omgivning.

Under själva transporten är hundarna placerade under piloterna med samma lufttryck och temperatur som vi kabinen. Kaptenen är alltid informerad om att det finns djur ombord.

Som sagt vi hjälper gärna till med alla frågeställningar och själva transporten av din hund.

Ring! Torbjörn Lindgren på AA International, specialist sedan länge på djurtransporter.

Telefon nr 08-594 411 76.

AA International har byggt upp en betydande erfarenhet med
specialtransporter för djur. 

Vi transporterar:

  • Husdjur.
  • Djur från djurparker.
  • Trav- och tävlingshästar.
  • Djur som fötts upp for kommersiellt ändamål

På hemsidan för AA International kan Du läsa allt om djurtransporter och få hjälp med att transportera ditt djur.

AAlogo_pinAAannons

annons


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.