Tävling och sommartips från Petcare

Sommar, sol och värme…scrolla ner för tävling

Nu i det varma vädret är det extra viktigt att ta hand om hunden, och förhindra överhettning. Den stekande solen kan bli olidlig för både människor och djur, och att få i sig tillräckligt med vätska blir enormt viktigt. Här kommer lite smarta tips från Petcare!

Promenaden

På promenaden kan det vara klokt att ta med sig vatten, till exempel i Active Canis portabla vattenflaska. Den går enkelt att fälla ut, så att hunden kan dricka direkt från den.

Sovplatsen

Om hunden far illa av värmen kan den uppskatta svalkan en cooling pad kan ge. Active Canis Cooling Pad är fylld av kylande gel, och behöver inte frysas för att bli kall. Den kylande effekten aktiveras av hundens kroppstyngd. Naturligtvis är alla ämnen ogiftiga.

Bilen

Det är mycket viktigt att inte lämna hunden ensam i bilen under varma sommardagar. Även när man är med hunden i eller vid bilen kan man ha nytta av våra non-splashskålar och våra ventillationskrokar.

Fästingar

För att avskräcka fästingar kan med fördel Mekus dofthalsband användas. Halsbandet är helt giftfritt. Fästingarna dör inte, utan avskräcks på grund av citrongräs-doften.

Om hunden mot förmodan ändå får en fästing rekommenderar vi att ta bort den med Active Canis Tick Remover. Den kan, på ett enkelt och säkert sätt, ta bort fästingen utan att huvudet blir kvar i hundens hus. Fästingborttagaren fungerar självklart även för andra djur.

Tävling

Dognews.se genomför tillsammans med Petcare en tävling. För att vinna ett sommarkit med smarta, hundiga prylar, lägg upp en sommarbild på Instagram och tagga #petcaresommartävling18 samt tagga och följ @petcare.se

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.