Betala INTE handpenning för hundvalp på BLOCKET !!!!

Två familjer har blivit blåsta på pengar efter att ha kommit överens om att köpa hundvalpar i Växjö som var till salu på Blocket. Det ena paret körde cirka 60 mil från en tätort i Gästrikland till Växjö för att hämta sin hundvalp och det andra paret körde från Skåne, väl framme kunde paren till sin besvikelse konstatera att det inte fanns några hundvalpar, skriver vxonews.

Båda paren hade betalat handpenning via swish, innan de satte sig i sina bilar för att hämta sina valpar. Nu är det ett ärende för polisen.

 Man ska aldrig betala handpenning för något som säljs via till exempel Blocket, säger polisen.

KÖP INTE HUNDVALP PÅ BLOCKET – RISKEN FÖR ATT DU BLIR LURAD ÄR EXTREMT STOR!

Om du trots alla varningar ändå överväger att köpa en valp från Blocket, så måste du ha både hängslen och livrem och vara på din vakt så du inte betalar för något som inte finns eller för en smuggelhund eller sjuk valp utan garantier.

Tips – så köper du tryggt en hundvalp

  • Börjar du med att leta upp för dig en lämplig uppfödare, du hittar alla uppfödare för renrasiga hundar på Köpahund.se här .
  • Kolla in uppfödarens hemsida, se på bilder och läs på om uppfödaren, gillar du vad du ser så kontaktar du uppfödaren med en grundlig presentation om dig och din familj.
  • Träffa alltid valpen och uppfödaren innan ni bestämmer er.

KÖP DIN HUNDVALP FÖR LIVET – INTE FÖR CORONAPANDEMIN

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #blocket #köpahund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.