1500 djur räddade i Antakya efter den dödliga jordbävningen

Emrah Gurel/AP Images for HSI

Mer än 1 500 djur har fått veterinärvård i Antakya, Turkiet sedan den första jordbävningen, tusentals djur beräknas ha dött i landet.

Humane Society Internationals personal hittar fortfarande hundar och katter vid liv mer än tre veckor efter den första jordbävningen.

Mer än tre veckor efter den dödliga jordbävningen i Turkiet hittar djurräddningsteamet från Humane Society International fortfarande hundar och katter vid liv i övergivna lägenheter, skadade byggnader eller djur som vandrar runt på gatorna. Djurorganisationen uppskattar att mer än 1 500 djur – hundar, katter, kaniner, guldfiskar, en tupp, undulater, reptiler och andra djur har fått medicinsk vård på de tre huvudsakliga veterinärmedicinska fältklinikerna som inrättats av lokala veterinärer och grupper i staden Antakya, där HSI:s team arbetar. HSI uppskattar att tiotusentals djur över hela landet har omkommit.

De flesta av djuren som räddas och förs till klinikerna har fått skärsår, blåmärken, infekterade sår, infekterade ögon, lider av uttorkning, svält eller chock. Otroligt nog, trots att de flesta av dessa djur verkar ha haft liten eller ingen tillgång till mat eller vatten, har de överlevt mot alla odds.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund #leptospiros

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.