Hundar gör det lättare att skaffa vänner

Hundtricket, så får du fler vänner med din hund. Att äga en hund kan göra under för ditt sociala liv, framför allt om du är lite äldre. Det visar en undersökning som Agria Djurförsäkring gjort.

En hund som sällskap verkar göra många svenska hundägare glada. Så många som 97% av alla hundägare i Sverige uppger att de blir gladare av sin hund. Hundar kan också förbättra det sociala livet för oss människor, framför allt för äldre. Varannan person i åldersgruppen 50–74 år uppger att deras sociala liv förbättrats och har fått fler vänner, tack vare sin hund.

Hundar gör det lättare att skaffa vänner

Det kan vara svårt att hitta vänner och nya bekantskaper när man blir äldre. Det verkar som att de naturliga mötesplatserna för nya vänskaper minskar desto äldre vi blir. Det är inte lätt att skaffa nya vänner på äldre dagar, men det går. Sju av tio hundägare i Sverige svarar att hunden har förbättrat det sociala livet och gett dem fler vänner. Hundägare träffar på människor när de är ute med sina hundar på promenader eller i hundparker. Hundägandet bidrar alltså till fler interaktioner med såväl andra människor med hund som med dem utan.

Människans bästa vän

För människor kan sällskap av hundar öka känslan av välbefinnande. Ensamhet, ångest, depression och isolering minskar med ett djur nära sig. Åtta av tio svenska hundägare svarar att de känner sig mindre ensamma med sin hund. 79% av männen och hela 91% av kvinnorna uppger att de är mindre ensamma med sitt djur.

*Undersökningen gjorde av undersökningsföretaget Extreme på uppdrag av Agria i Sverige, Norge, Danmark, Finland och UK. I varje land deltog 1000 djurägare som svarade på frågor om sina husdjur.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund #leptospiros

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.