Chihuahua uppfödare anmäler veterinär efter kejsarsnitt

Chihuahua uppfödare anmäler veterinär till ansvarsnämnden efter att hennes tik dog efter ett kejsarsnitt.

Det är inte ovanligt att en chihuahua behöver förlösas med kejsarsnitt. Varje uppfödare bör dock veta att kejsarsnitt är förknippat med stora risker, 1 av 1000 hundar dör av narkosen på operationsbordet!

Fallet med Chihuahua tiken Caramell slutade med att uppfödaren fick hem en ny snittad hund med tungan hängandes ut genom munnen. Uppfödaren anade oråd och kontaktade jourhavande veterinär. Väl framme hos veterinären mätte man blodsockret som var i botten. Efter ett par timmar fick tiken organsvikt och avlider hos veterinären.

Chihuahua har liksom många småhundar lätt att få blodsockerfall, det är något som varje uppfödare bör känna till, läs mera här

Uppfödaren anmäler nu veterinären till ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård, veterinären själv menar att han inte gjort något fel. Det är mycket få veterinärer som fälls.

Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård är en statlig myndighet och de tar emot cirka 120 anmälningar per år från djurägare runt om i landet.

Till alla Er som så lättvindigt låter era hundar genomgå kejsarsnitt, tänk på att 1 av 1000 hundar dör av narkosen på operationsbordet!

Hunden Caramell dog efter en förlossning– nu anmäls veterinären

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Chihuahua uppfödare anmäler veterinär efter kejsarsnitt

 1. Susanne Holmene skriver:

  Tror inte man ska döma och skriva ”Till alla Er som LÄTTVINDLIGT låter…” . De flesta blir nog rekommenderade av veterinärer att låta sina hundar genomgå kejsarsnitt.

  • dognewss skriver:

   Det var inte meningen att döma, under över 20 års tid med dvärgshundsras har vi sett många som valt kejsarsnitt i tidigt skede och till och med försökt övertala veterinären att snitta. Ett kejsarsnitt innebär stora risker för både tik och valpar och det vet INTE ALLA!!!!

   • Susanne Holmene skriver:

    Alla sövningar/sövningar innebär risker och man får hoppas att utbildade veterinärer är de som vet bäst och har sista ordet om kejsarsnitt ska göras eller inte.

   • dognewss skriver:

    Idag styr pengarna på många kliniker 🙁

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.