Barn attackerat av hund – det nya normala?!

En åttaårig pojke slets av sin cykel av en stor hund som i sin tur slitit sig loss från sin ägare på Skolgatan i Osby, skriver NSK.se.

Har det nya normala i Sverige blivit dagliga hundattacker?

Varje dag står det att läsa om hundattacker i media i Sverige, ena dagen har ett barn blivit attackerat, andra dagen slits en häst nästan till döds och dagligen blir hundar attackerade av andra hundar!

Hur har det kunnat gå så långt att hundattacker accepteras i samhället på detta vis?

Vill vi ha det så? Skall man inte kunna gå ut med sin hund utan att vara orolig över att ens hund blir attackerad eller i värsta fall ihjälbiten under en helt vanlig kissrunda? Vad är det som behövs ske innan det blir en ändring? Hur många barn behöver bli ihjälbitna?

Alla människor kan inte hantera hundar

Idag kan vem som helst köpa en hund av vilken ras eller blandras som helst, utan någon som helst kunskap om hund eller hundvett för den delen. Det finns en ”ovilja” att se vart detta kommer att leda även om merparten är av den åsikten att alla inte är lämpade att äga eller inneha en hund. För hundarnas bästa så måste det ske en förändring fort i vem som ska få hålla en hund. Allt för många hundar far illa av att lagen ser ut som den gör idag.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.