Lagförslag i Tyskland kan leda till förbud av tax, schäfer, schnauzer och beagle

Tax, schäfer, schnauzer och beagle kan förbjudas i Tyskland.

Tysklands älskade hund, taxen, kan vara hotad i landet, enligt den nationella kennelklubben, med hänvisning till ett nytt lagförslag som ser ut att förbjuda uppfödning av hundar med ”skelettavvikelser”.

Lagförslaget, som publicerades i februari och som för närvarande behandlas av myndigheterna, infördes som en del av djurskyddslagen, som syftar till att stärka befintliga lagar om så kallad ”tortyruppfödning”, enligt den tyska regeringen.

Det skulle kunna bli förbud mot reproduktion av raser som är utsatta för särskilda problem, såsom de frekventa ryggradsproblem som ses hos hundar med korta ben och lång rygg.



Enligt den tyska kennelklubben (VDH) kan andra nationella favoriter som schäfern och schnauzern, och till och med Snoopy själv, beagle, också drabbas.

Många berömda män har ägt en tax, så som Napoleon Bonaparte som ägde flera taxar, och Tysklands siste kejsare, Kaiser Wilhelm II, lät resa en gravsten för sin dackel, ”Erdmann”.

Konstnären Pablo Picasso fotograferades med sin tax, Lump, som inspirerade konstnärens berömda linjeteckning ”Le Chien”.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på  Lagförslag i Tyskland kan leda till förbud av tax, schäfer, schnauzer och beagle

  1. Maria Lindgren skriver:

    Fakta på det? Vetenskapliga hänvisningar?

    • dognewss skriver:

      Det går bra att googla så hittar du mera information finns artiklar på engelska och några på svenska

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.