Efter skolskjutningen hjälpte hundar barnen att läka sina trauman

Efter skolskjutningen hjälpte hundar barnen att läka sina trauman. Tre nioåringar och tre skolanställda mördades i skjutning på Covenant School i Nashville i USA.

Under året sedan Tennessees värsta skolskjutning, där tre tredjeklassare och tre anställda dödades av en före detta elev, har mer än 40 hundar skaffats till familjer på Covenant, en liten kristen skola med cirka 120 familjer.

Hundar hälsade de överlevande barnen på Sandy Hook Elementary School när de återvände till en renoverad mellanstadieskola 2013. Ett dussin golden retrievers fanns till hands i Orlando för att ge tröst efter den dödliga attacken vid en L.G.B.T.Q. nattklubb 2016. Terapihundar tog hand om de överlevande eleverna i Parkland, Florida.

Forskning visar att interaktion med djur kan ha en positiv inverkan på människors hälsa och välmående, särskilt efter en traumatisk händelse. Hundar kan ge tröst, kärlek och en känsla av trygghet till de som har gått igenom en svår tid.

Genom att ha hundar i skolan kan barnen ha en chans att bearbeta sin sorg, rädsla och ångest på ett terapeutiskt sätt. Djur kan hjälpa till att minska stressnivåerna och öka känslan av gemenskap och samhörighet.

På Covenant School har hundarna blivit en viktig del av helande processen för barnen och deras familjer. Genom att få kärlek och stöd från sina fyrbenta vänner har barnen möjlighet att läka och återhämta sig på sitt eget sätt och i sin egen takt.

Det är fantastiskt att se hur dessa hundar spelar en så viktig roll i att hjälpa barnen att hitta tillbaka till ett normalt liv efter en så traumatisk händelse. De visar att kärlek och terapi kan komma i många olika former, och att djur verkligen har en unik förmåga att trösta och läka våra sår.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.